De laadtijden van elektrische auto's evenaren nog lang niet de tanktijden bij de benzine pomp. Uit onderzoek is gebleken dat dit éen van de belangrijkste redenen is voor consumenten om niet elektrisch te gaan rijden, en hier gaat InMotion verandering in brengen!
InMotion ontwikkelt een nieuwe snellaad technologie genaamd 'Electric Refueling'. Geen lange rijen meer voor een laadstation en ook geen verplichte kop koffie, laden en weer door.
Het is een uitdaging die niet moet worden onderschat. Technologisch gezien is het een heel complex concept. InMotion zal de mogelijkheden van Electric Refueling laten zien door mee te doen aan de 24 uur van Le Mans in the Garage 56 met een volledig elektrische endurance raceauto.
De Revolution is de eerste raceauto met onze snellaad technologie. Op dit moment is binnen 12 minuten opladen zeer indrukwekkend, maar we willen dat dit nog sneller wordt. InMotion wil graag Electric Refueling echt in de praktijk brengen; laden zo snel en makkelijk als tanken. Dit doen we door ons huidige batterijpakket nog sneller op te laden. Deze eerste iteratie bestaat uit een 57.6 kWh batterijpakket welke we kunnen opladen binnen 12 minuten. In de loop van 2021 ontwikkelen we het batterijpakket verder om zo de laadtijd terug te brengen naar een nog indrukwekkendere 7.5 minuten.
Om deze snelle oplaadtijden te demonstreren en het batterijpakket echt tot het uiterste te testen, hebben we ervoor gekozen om het batterijpakket in een LMP3-raceauto te implementeren. Het chassis van deze auto bestaat uit 3 hoofdonderdelen. Het eerste onderdeel aan de voorkant is de monocoque, die de veiligheidscel bevat voor de coureur. Dit onderdeel is ontworpen en vervaardigd door Ginetta, een racewagenfabrikant uit het Verenigd Koninkrijk. Achter de monocoque ligt de accubehuizing, die een structureel onderdeel van de auto is en gemaakt is van een koolstofcomposietstructuur. Deze batterijbehuizing is ontworpen in samenwerking tussen Ginetta en InMotion, en geproduceerd door Ginetta. Tenslotte wordt achter het accupakket een buizenframe gemonteerd, dat de voorkant van de auto verbindt met de achterwielophanging, en waarin de aandrijflijn is ondergebracht. Dit buizenframe is ontworpen door InMotion en geproduceerd door CP-tech in Duitsland. De achterwielophanging zelf is gebaseerd op de originele achterwielophanging van het Ginetta chassis. Er zijn echter enkele wijzigingen aangebracht om optimaal om te gaan met het verschil in gewichtsbalans van onze auto ten opzichte van het originele Ginetta-chassis.
Het batterij pakket zelf bestaat uit 30 door Microvast geleverde accumodules met elk 12 cellen, goed voor een totale spanning van 750V. Om deze batterijmodules snel op te laden heeft InMotion een eigen koelsysteem ontwikkeld, bestaande uit 2 afzonderlijke lussen. De eerste lus onttrekt warmte aan de batterijmodules door een waterachtige vloeistof door het batterijpakket te laten stromen. De tweede lus bestaat uit een koelmiddelsysteem (zoals een airconditioningsysteem), dat wordt gebruikt om warmte aan de eerste lus te onttrekken en aan de omgeving af te staan. Het voordeel van een dergelijk koelsysteem is dat we de accu's op hun optimale temperatuur kunnen houden, zelfs als de buitentemperatuur hoger is. Hierdoor kunnen we nu in 12 minuten van 20% naar 80% SoC laden. Om de oplaadtijd nog verder te verkorten, zijn we bezig met de ontwikkeling van onze eigen batterijmodules.
De aandrijflijn van het voertuig is het gedeelte tussen het accupakket en de wielen, dat de elektrische energie van het accupakket omzet in koppel aan de wielen. Deze bestaat uit 3 hoofdcomponenten: twee omvormers, twee motoren en een transmissie. De omvormers worden geleverd door Cascadia Motion, en zetten de gelijkstroom uit de accu's om in wisselstroom voor de motoren. Ze sturen ook de motoren aan en vergemakkelijken het regeneratief remmen; het proces waarbij remenergie wordt teruggewonnen naar het batterijpakket. We hebben 2 motoren geleverd door Phi Power, één aangesloten op elk achterwiel. De motoren hebben samen een piekkoppel van 1040 Nm en een piekvermogen van 324 kW. Tussen de motoren en de wielen is een transmissie geplaatst die wordt geleverd door Hewland Transmissions. Deze transmissie heeft een overbrengingsverhouding van 3:1, wat betekent dat het motorkoppel van 1040 Nm 3120 Nm aan de wielen wordt, waardoor we in minder dan 4 seconden van 0 naar 100 km/u kunnen accelereren, of in minder dan 10 seconden van 0 naar 200 km/u. Samen met het accupakket stelt deze aandrijflijn ons in staat om op Circuit de la Sarthe een topsnelheid van ongeveer 300 km/u te halen.
Visiting address
Automotive Campus 60
5708 JZ Helmond
Postal address
Automotive Campus 30
5708 JZ Helmond
Blijf up-to-date met ons, schrijf je in voor onze nieuwsbrief!